“Краще сховайте свої ґаджети”. В Івано-Франківській громаді посилять патрулювання

Новини, Суспільство

З 13 березня в Івано-Франківській громаді поліцейські та тероборонці патрулюватимуть вулиці міста в посиленому режимі. Вони стежитимуть, щоб ніхто не фотографував об’єкти інфраструктури.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на онлайн-звернення міського голови Руслана Марцінківа.

“Зараз вороги масово надсилають повідомлення з проханням зробити фото чи відео аеропорту, військової частини, стратегічного об’єкта, мостів чи просто будівлі. Суть — не в самому об’єкті, а у факті подібних диверсій. Прикриваються навіть засобами масової інформації, мовляв, це все — для репортажів іноземних видань. Через це на території громади посилюється патрулювання”, — повідомив Марцінків.

З його слів, спійманих порушників чекає жорстоке покарання. Мер закликав франківців не піддаватися на ворожі пропозиції.

“Не лякайтеся посиленого патрулювання правоохоронних органів чи тероборони. Краще сховайте свої ґаджети подалі й не вмикайте камер. Закінчимо війну — зробите собі красиві світлини. А поки — разом рухаємося до перемоги”, — сказав Руслан Марцінків.

Міський голова Івано-Франківської громади закликав жителів ретельно ставитися до інформації у соцмережах та ігнорувати коментарі людей, які намагаються дізнатися інформацію з місця обстрілів.

“Не публікуйте у соцмережах фото і відео вибухів, як переміщається техніка ЗСУ, яка допомога надходить з інших країн. Зараз це — надзвичайно важливо. Право говорити про це залишається в уповноважених людей. Також хочу нагадати: мусимо бути уважними до коментаторів, які випитують інформацію, мовляв, дуже стурбовані й переживають, як справи у місті. Зараз війна — на усіх фронтах, зокрема й в інформаційному просторі. Щоб побороти нашу єдність, розсварити нас, вороги створюють чимало фейків. Тому мусимо бути уважними. Якщо ви не впевнені в інформації, незрозуміло, яке джерело її походження – не поширюйте її. Навіть якщо її вам переслав друг, кум чи родич”, — закликав Марцінків.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.