Пологи під час війни. Прикарпатка між повітряними тривогами народила малюка (фото)

Новини, Суспільство

Прикарпатці Іванні Кавин зі села Голинь, що на Івано-Франківщині, довелося двічі спускатися в бомбосховище Калуського пологового будинку під час переймів і один раз  після пологів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на завідувачку фізіологічного відділення Лесю Григорів.

Лікарка на той час чергувала. Вона каже, що в пологовому склалася така ситуація, що чергують і завідувачі відділень, і головний лікар.

“У нас ніхто не втік. Просто одна людина пішла на пенсію, а інша — в декретній відпустці”, — пояснює Леся Григорів.

За її словами, породіллю в пологовий прийняли одночасно з вибухами в Івано-Франківську 11 березня. Під час повітряних тривог до пологів жінка двічі спускалася в укриття.

Пологи під час війни. Прикарпатка між повітряними тривогами народила малюкаФото: Facebook/Калуш пологовий будинок

Під час повітряних тривог до пологів жінка двічі спускалася в укриття

“Вона йшла вниз — у бомбосховище. Потім з нами всіма поверталася знову на шостий поверх. Лише піднялися і знову спускалися. Бо за 15 хв ще раз була повітряна тривога. Породілля спускалася, мовчала, терпіла. Навіть чути її не було в бомбосховищі. Коли закінчилася повітряна тривога, ми встигли піднятися нагору. Тому жінка народжувала не в укритті, а у відділенні”, — каже Леся Григорів.

Наступного дня знову лунала повітряна тривога, маля з мамою знову — у бомбосховищі.

“Знову тривога по всій Україні надовго. Світає. Тривога триває, але малюсінький справжній воїн тихенько сопе на руках, смокче пальчик, наче розуміючи, що мама не може його зараз погодувати”, — говорить Леся Григорів.

Хлопчика назвали Матвійком. Він важить 3 200 г, зріст – 50 см.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.