Данілов попередив білорусів: Краще бути вдома, ніж стати “вантажем 200”

Новини, Суспільство

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов каже, що Україна готова до того, що білоруси можуть приєднатися до війни РФ проти України, але попереджає, що краще їм залишатися вдома.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Данілова в спільному ефірі телеканалів 11 березня.

Секретар РНБО підтвердив, що на кордоні України з Білоруссю у п’ятницю була провокація літаків РФ.

За словами Данілова, щоб не  провокувати Республіку Білорусь на відкриту агресію, Україна “стримується, як може”. Але, якщо хоч один вояка Лукашенка пересіче наш кордон, українська армія відразу буде давати відсіч.

“Ми тримаємо зараз ситуацію на контролі. Розуміємо, що це для нас небезпечна ситуація, якщо білоруси приєднаються до рашистів. Але ми до цього так само будемо готові, і я попереджаю всіх білорусів – краще залишатися вдома, ніж відправлятися додому вантажем “200”, як відправляється зараз велика кількість російських солдатів”.

Командування Повітряних сил ЗСУ та прикордонники повідомили, що о 14:30 дня 11 березня російські літаки залетіли в повітряний простір України над Рівненщиною, розвернулись і обстріляли білоруські села поблизу держкордону України з Білоруссю.

За даними українських військових та держслужбовців, Білорусь готується здійснити вторгнення до України до 21:00 11 березня.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.