“Дозвольте нашим матерям народжувати”. Науковці Франківщини просять НАТО закрити небо над Україною

Відео-новини, Новини

Науковці Івано-Франківщини звернулися до НАТО із закликом закрити небо над Україною та попросили колег з усього світу посприяти цьому. Відеозвернення 11 березня оприлюднила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук на сторінці у Facebook.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Відео записали біля пам’ятника Іванові Франку.

“Наука не знає кордонів. Ми — науковці Прикарпаття, українці, в чиїй країні триває війна, європейці, які поважають міжнародні доктрини, цінуємо національні цінності, звертаємося до наших колег — міжнародної наукової спільноти із закликом сприяти закриттю неба над Україною. Кожна хвилина — це людські жертви. Ми не можемо дозволити продовження геноциду українського народу. НАТО, закрийте небо над Україною!” — йдеться у зверненні.

Голова обласної ради, професор університету нафти і газу Олександр Сич також закликав створити над Україною безпольотну зону.

“Дозвольте нашим матерям народжувати, дозвольте нашим дітям вчитися і не відчувати жахіття війни. Дозвольте нашим співвітчизникам, які втекли від жахіття війни, знову не чути вибухів бомб і виття сирен. Ми хочемо жити”, — сказав Олександр Сич.

Звернувся до наукової спільноти й ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

“Протягом 15 днів ми мужньо захищаємо нашу землю, Європу. Російський агресор зазнає величезних втрат, він не може погодитися з цією поразкою і починає застосовувати ракети, літаки, вбиваючи не тільки наших воїнів, але й мирних людей. Сьогодні закриття неба над Україною — це захист не лише України, але і Європи”, — заявив Ігор Цепенда.

З проханням закрити небо до НАТО і науковців звернулися також ректори університету нафти і газу Євстахій Крижанівській, медичного університету — Микола Рожко, Університету Короля Данила — Мирослав Луцький і директор юридичного інституту національного університету “Одеська юридична академія” Роман Савчук.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.