Усі школи та університети Франківської області відновлюють навчання

Новини, Суспільство

На Прикарпатті з 14 березня розпочнеться дистанційне навчання у школах, коледжах та вишах.

Про це повідомив у четвер, 10 березня, заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Андрій Сташків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Освітній процес організують таким чином, що розпочати навчання зможуть, як мешканці області, так і ті студенти та учні, які виїхали за кордон або переїхали з інших областей.

У більшості навчальних закладів Івано-Франківської області наразі проживають переселенці з областей де ведуться воєнні дії тому навчання, яке розпочнеться з 14 березня, буде дистанційним.

За словами заступника директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Андрія Сташківа, навчання організують таким чином, щоб до нього могли приєднатися як мешканці області, так і ті студенти та учні, які виїхали за кордон або приїхали на Прикарпаття з інших областей.

«Навчання для учнів є дуже важливим, адже, як говорять психологи, діти мають бути задіяні в якомусь процесі й бачитися зі своїми вчителями хоча б через екрани телевізорів чи моніторів для сприйняття тої реальністю яка нас оточує. Ми організували навчання і для переселенців. Департаментом освіти розпочато процес реєстрації. Наразі вже зареєстровано близько 1000 таких учнів. Це і діти з нашої області, які зараз перебувають за кордоном, так і діти, які приїхали зі східних областей», – повідомив Андрій Сташків.

Для реєстрації на навчання учнів з числа внутрішньо переміщених осіб необхідно тільки заповнити форму:

Зазначимо, що станом на середу, 9 березня, Івано-Франківська область вже прийняла 38 тис. переселенців. Очікується, що найближчим часом в область приїде ще 15 тис. людей.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.