В Україні запустили національний роумінг: що це означає

Новини, Суспільство

Київстар, Vodafone та lifecell запускають національний роумінг в Україні. 

Про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє у Telegram, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Тестовий національний роумінг запускають оператори Vodafone, Київстар та lifecell спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, Міністерством цифрової трансформації, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», — йдеться у повідомленні відомства

Це означає, що оператори дозволили змінювати мережі зв’язок. Фактично, якщо мережа недоступна, можна перемкнутися на мережу іншого оператора та продовжувати користуватися зв’язком за своїми тарифами.

«Можна буде дзвонити та відправляти sms. Запускаємо поступово, дивимось, як працює. Починаємо з зони бойових дій, далі географія послуги розшириться на всю Україну», — наголосили в пресслужбі компанії Vodafonе Україна.

Отже, насамперед національний роумінг запрацює у Харківській, Херсонській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Кіровоградській, Миколаївській областях.

Інструкція, як підключитись:

1. Відключити автовибір мережі:

Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор.

iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі.

2. Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL.

3. Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу.

4. Перевірити можливість проходження дзвінка, SMS.

Зауважимо, якщо не вдалося підключитися до мережі іншого оператора, спробувати перезавантажити телефон і повторити.

Важливо: абонентам рекомендують раз на день намагатись повернутись (підключитись) до мережі свого оператора. Вручну або увімкнувши автовибір мережі.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.