Західні країни домовилися відключити Росію від SWIFT: що це для неї означає

Економіка, Новини, Політика

Західні країни – США, Велика Британія, ЄС та Канада – домовилися відключити російські банки від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це повідомляє  CNBC з посиланням на Кабінет міністрів ФРН, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

У суботу США, європейські союзники та Канада домовилися видалити Росію із міжбанківської системи обміну повідомленнями SWIFT.

«Це забезпечить відключення росыйських банків від міжнародної фінансової системи і завадить їм працювати в глобальному масштабі», – написали світові держави у спільній заяві.

Ця приголомшлива заява слідує за численними раундами спільних санкцій, введених проти Росії за агресивний військовий напад на Україну.

Відключення Москви від SWIFT означає, що російські банки не можуть безпечно комунікувати з банками за її межами. Іран був виключений із SWIFT у 2014 році після введення санкцій через ядерну програму Тегерана.

SWIFT – це глобальна система платежів, її називають «ядерною зброєю» у системі економічних санкцій.

Це найпопулярніша платіжна система у світі. За формою організації вона являє собою кооператив із банків та фінансових організацій зі штаб-квартирою у Брюсселі, яка працює за бельгійським законодавством.

На кінець 2021 року система опрацьовувала близько 30 млн платіжних повідомлень на день на суму у трильйони доларів, або близько 10 млрд на рік.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.