Внаслідок російської атаки згорів найбільший в світі літак «Мрія»

Кримінал, Новини, Політика

В результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом спалили один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Радіо Свобода.

Дані з сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar підтверджують, що після 5 лютого «Мрія» знаходились у аеропорту Гостомеля і нікуди не вилітала. Водночас, п’ять вантажних суден АН-124-100 «Руслан» вивезли раніше, вони знаходяться за межами України і можуть брати участь у логістиці з доставки озброєння від західних партнерів. Дані Flight Radar також свідчать, що «Руслани» знаходяться за межами України.

Два співробітники з ДП «Антонов» – чинний та колишній – повідомили про те, що внаслідок російської повітряної атаки на Гостомель спалили літак «Мрія», який знаходився на території аеропорту на стоянці.

Джерела журналістів надали як підтвердження фотографію знищеного ангару, в якому перебувала «Мрія».

Згодом цю інформацію у коментарі також підтвердив Анатолій Федорук, міський голова Бучі – міста, що знаходиться за 4 кілометри від Гостомеля.

«Після 5-го авіанальоту розбомбили «Мрію» повністю. Це трапилось в перший день (24 лютого – ред.). Обстрілювали з вертольотів».

Відповідно до сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar, літак АН-225 «Мрія» з бортовим номером UR-82060 5 лютого прилетів з аеропорту Біллунд, що у Данії, до аеропорту ДП «Антонов» у Гостомелі. Після цього борт звідти не вилітав.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.