Люди і транспорт: Що варто прикарпатцям знати про загальну мобілізацію? (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Обласний комісар, полковник Володимир Ярмошук у прямому ефірі на ОТБ “Галичина” розповів, що для Прикарпаття означає загальна мобілізація.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Бліц-Інфо.

За словами комісара, мова йде про мобілізацію людського і транспортного ресурсу. Відтак, мобілізації підлягають військовозобов’язані віком від 18 до 60 років, але першочергово призивають тих, хто має досвід у військовій справі. Військовозобов’язаний, якщо немає відстрочки, має з’явитися у комісаріат за місцем приписки. У мобілізаційних приписах буде чітко вказано час та місце, куди потрібно з’явитися. Наразі мова йде про мобілізацію військовозобов’язаних оперативного резерву 1 та 2 черги.

Також для потреб мобілізації на підприємствах будь-якої форми власності можуть вилучити транспорт. Тобто, якщо підприємство отримує наряд на видачу техніки, то її забирають та надають для потреб Збройних сил України. Прикарпатці також можуть передавати свій автотранспорт для потреб армії, але поки що вилучення не буде.

Ярмошук відзначив, що після заклику до мобілізації за добу до територіальних центрів комплектації прибуло півтора тисячі військовозобов’язаних прикарпатців. І з них вже більше половини доставлені до військових частин для захисту України. Найперше комплектують нашу 10 гірсько-штурмову бригаду.  Далі – решту військових частин Західного оперативного округу.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.