Політолог розповів звідки у Путіна взявся страх до Франківського аеропорту (фотофакт)

Новини, Політика, Суспільство

Івано-франківський інформаційний аналітик та політолог Михайло Савлюк пояснив чому Путін так боїться франківського аеропорту та звернув на нього увагу навіть під свого спічу з погрозами в бік усього цивілізованого світу та натяками на вторгнення в Україну.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Правду. іф.

У понеділок 21 лютого, Путін, у своїй майже годинній лекції “з історії України”, повідомив, що його непокоїть той факт, що Івано-Франківський аеропорт переобладнаний для можливого перекидання військових сил НАТО.

На своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук івано-франківський інформаційний аналітик та політолог Михайло Савлюк розповів звідки взявся цей страх у Московської пропаганди.

“УСІ Й ДОСІ СМІЮТЬСЯ З ВЧОРАШНЬОЇ ЗАЯВИ *УЙЛА ПРО ФРАНКІВСЬКИЙ АЕРОПОРТ. СМІХ СМІХОМ, АЛЕ У НАС ЧИ НЕ ЄДИНА В УКРАЇНІ ЗЛІТНА СМУГА, ЩО ЗДАТНА ПРИЙМАТИ НАТІВСЬКІ ГЕРКУЛЕСИ. ЗВІДСИ І ЗАНЕПОКОЄННЯ НА МОСКОВІЇ…”  – НАПИСАВ ПОЛІТОЛОГ

У коментарі для видання, він розповів, що страх Путіна є недаремним, але він вчергове збрехав, перш за все своїм громадянам:

“АЕРОПОРТ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ПЕРЕБУВАЄ У ВКРАЙ ЖАХЛИВОМУ СТАНІ ЧЕРЕЗ БЕЗГОСПОДАРНІСТЬ ЙОГО ОРЕНДАРІВ, ПРО ТЕ ВІН МАЄ ОДНУ ДУЖЕ ВАЖЛИВУ ОСОБЛИВІСТЬ – ЗЛІТНУ СМУГУ, ОДНУ З НЕБАГАТЬОХ В УКРАЇНІ, ЯКА ЗДАТНА ПРИЙМАТИ ПРАКТИЧНО УСІ ВІЙСЬКОВО-ТРАНСПОРТНІ ЛІТАКИ НАТО, ЗОКРЕМА Й С-130 “ГЕРКУЛЕС”, ЯКІ ЗДАТНІ ПЕРЕВОЗИТИ БРОНЕТЕХНІКУ, ОЗБРОЄННЯ ТА ЖИВУ СИЛУ. БРЕХНЯ Ж ПУТІНА ПОЛЯГАЄ У ТОМУ, ЩО НІХТО ЦЕЙ АЕРОПОРТ НЕ ПЕРЕОБЛАДНУВАВ, АДЖЕ ЦЯ ЗЛІТНА СУГА БУЛА ЗБУДОВАНА ЩЕ В ЧАСИ РАДЯНСЬКОЇ ОКУПАЦІЇ УКРАЇНИ. СВОЇМИ СЛОВАМИ ВІН ПРОСТО ХОТІВ ЗАЛЯКАТИ РОСІЯН, СТРІМКИМ НАБЛИЖЕННЯМ “АГРЕСИВНОГО БЛОКУ” НАТО.”

Аналітик пояснив чому Путін так боїться франківського аеропорту
Солдати НАТО в Івано-Франківську 2011 рік. Фото УНІАН

Зі слів Михайла Савлюка, російська розвідка та Генштаб безперечно мають інформацію із тактичних навчань 2011 року, коли Івано-Франківськ приймав міжнародні військові навчання на базі 114-ї бригади тактичної авіації і в нашому місті тоді приземлилося відразу декілька легендарних вантажних “Геркулесів”.

“САМЕ ТОМУ МЕШКАНЦЯМ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА НЕ ПОТРІБНО У ЖОДНОМУ РАЗІ ПІДДАВАТИСЯ ПАНІЦІ, АДЖЕ ЗАВДЯКИ ЦІЙ ОСОБЛИВОСТІ НАШОГО АЕРОПОРТУ, НАШЕ МІСТО БУДЕ НАДІЙНО ПРИКРИТЕ У РАЗІ МОЖЛИВОЇ АТАКИ МОСКОВСЬКИХ ОКУПАЦІЙНИХ ВІЙСЬК “. – ПІДСУМУВАВ АНАЛІТИК.

Довідково:

C-130 «Геркулес» (Hercules) — транспортний літак, розроблений фірмою Lockheed на початку 1950-х років. Станом на 2015 рік, було випущено понад 2,5 тисячі літаків понад 60 модифікацій.

C-130 «Геркулес» є основним тактичним військово-транспортним літаком ПС багатьох країн. У цивільній авіації він також став найпоширенішим транспортним літаком середньої вантажності — C-130 «Геркулес» експлуатується в 65 країнах.

Екіпаж літака в базовій модифікації (C-130A) — чотири особи, дальність польоту з максимальним завантаженням — 5,2 тисячі кілометрів. Літак оснащений чотирма турбогвинтовими двигунами. «Геркулес» C-130A може перевозити 92 пасажири, понад 20 тон вантажу. Дальність польоту з вантажем 9 тон — понад 7,5 тисяч кілометрів.

«Геркулес» є основним елементом американської концепції мобільних повітряних ударних сил. Літак застосовується для великомасштабного перекидання військ і техніки, активно використовувався в різних військових конфліктах. Зокрема, в період конфлікту між Великою Британією та Аргентиною 1982 року C-130 у варіанті заправників використовували обидві протиборчі сторони.

Аналітик пояснив чому Путін так боїться франківського аеропорту

С-130 “Геркулес”

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.