Рішення про запровадження надзвичайного стану в Україні ухвалили: що заборонено

Новини, Політика

За результатами засідання РНБО під головуванням президента України Володимира Зеленського ухвалили рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України.

Про це повідомив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу президента, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Йдеться про всі області України, окрім Донецької та Луганської областей, де триває Операція об’єднаних сил. Рішення має затвердити Верховна Рада.

Роботу в умовах надзвичайного стану обговорювали сьогодні під час селектору з головами ОДА, міст, керівниками НПУ, ДСНС, СБУ, Міноборони, Сил територіальної оборони.

В областях діятимуть оперативні штаби під головуванням голів ОДА. До складу штабів входитимуть представники військових, органів системи МВС, міські голови, керівники органів місцевого самоврядування.

Всі керівники областей перебувають на своїх робочих місцях і працюють 24/7.

Інформуємо, що означає режим надзвичайного стану:

  • на територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА/КМДА;
  • встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів з території міст та областей;
  • може обмежуватися рух транспортних засобів та їхній огляд;
  • встановлюється заборона проведення масових заходів;
  • заборона проведення мітингів.

До речі, комендантську годину на територіях областей та міст не вводитимуть, допоки приймуть відповідне рішення.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.