Без тесту і самоізоляції: уряд спростив в’їзд для українців, які повертаються додому

Новини

При поверненні в Україну її громадянам не потрібно буде пред’являти “ковідні” документи та йти на самоізоляцію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на МОЗ

Повідомляється, що на засіданні 23 лютого Кабінет міністрів скасував вимогу щодо обов’язкової самоізоляції та встановлення додатку “Вдома” або обсервації для українців, які повернулись з-за кордону та не мають документа про щеплення, негативного тесту на COVID-19 чи довідки про одужання.

Тепер для перетину державного кордону України її громадяни не зобов’язані мати “ковідні” документи: “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат, документ про результати тестування на COVID-19 чи сертифікат про одужання від коронавірусу.

Окрім того, нинішніми змінами була скасована заборона на перетин державного кордону для іноземців, які прибули з країн Південної Африки.

Раніше така норма діяла задля уникнення стрімкого поширення нового штаму коронавірусу “Омікрон”. Громадяни ж України, які перебували у цих країнах понад 7 днів, мали піти на обов’язкову самоізоляцію.

Зміни набирають чинності з моменту опублікування постанови. Наразі сайт Урядового порталу недоступний через кібератаку.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.