До 30 тисяч осіб може прихистити Франківськ у разі повномасштабного вторгнення Росії

Новини, Суспільство

У разі “надзвичайної ситуації” Івано-Франківська громада зможе прийняти близько 30 тисяч осіб.

Про це йшлося на брифінгу міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та його заступника Руслани Гайди після позачергового засідання комісії ТЕБ і НС 22 лютого, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

“Тут ми передбачаємо залучення усієї нашої освітньої системи. Це і спортзали, й інші приміщення. Також передбачили й проговорили з гуртожитками наших університетів. Звісно, табір “Лімниця” буде задіяний в разі потреби. Крайній варіант, але це із залученням наших міжнародних партнерів, наметові містечка. Ми пропрацювали й ділянки у нашій громаді, де їх можна розмістити”, – каже Марцінків.

Першочергово, додає міський голова, йдеться про загрозу для міст-побратимів: Попасна, Волноваха.

Також у місті посилять патрулювання. Особливу увагу приділятимуть пам’ятникам та іншим схожим об’єктам, де можуть відбуватися провокації.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.