Калуський бюджет візьме на себе близько половини видатків “Дому Сірка”

Економіка, Новини, Політика, Суспільство, Туризм

9 лютого управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради в електронній системі державних закупівель Прозоро оголосило тендер на закупівлю послуг з утримання безпритульних тварин у притулку.

Бюджет закупівлі — 500 тис. гривень. Аукціон очікується з 28 лютого, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За тендерною документацією, до складу послуги з утримання безпритульних тварин у притулку входить щоденне прибирання 25-ти вольєрів (43 секції) орієнтовною площею 270 кв. метрів  та території притулку площею 2000 кв. метрів  (загальна площа 2270 кв. метрів) на вул. Чорновола та утримання їх у належному санітарному стані, щодня триразова годівля тварин та догляд за інвентарем для годування (загалом понад 3 тонни сухого корму і понад 12,2 тонни крупи), щоденний огляд та спостереження за життєдіяльністю тварин, взаємодія працівників притулку з волонтерами та благодійними організаціями тощо.

Коштом міського бюджету планують утримувати орієнтовно 200 собак. 

Нагадаємо, ще у 2017 році виконавчим комітетом Калуської міської ради та благодійною організацією «Благодійний фонд «Дім Сірка» було  підписано Меморандум про співпрацю щодо скорочення кількості безпритульних тварин в Калуші на 2017-2020 роки шляхом етичного ставлення до них та регулювання їх чисельності гуманними та цивілізованими методами. Відповідно до меморандуму БО «Благодійний фонд «Дім Сірка» взяла на себе зобов’язання щодо забезпечення належного щоденного кваліфікованого догляду та харчування тварин притулку, інформує “Галка” з посиланням на “Вікна”.

На початку 2021 року меморандум було переукладено на 2021-2025 роки. У ньому виконавчий комітет зобов’язався щорічно виділяти з бюджету 350 тис. гривень на забезпечення притулку необхідними приміщеннями, вольєрами, медичним та іншим обладнанням, а також виконання послуг зі стерилізації, харчування та утримання тварин.

У передні роки бюджетні кошти на утримання тварин у притулку не виділялися — лише на стерилізацію. І ситуація тут була критичною: пожертв благодійників не вистачало ні на комунальні послуги, ні на харчування тварин, ні на оплату праці працівників. Йшлося навіть проте, що благодійна організація може відмовитися від калуського притулку. Минулого року з бюджету на притулок виділили всього 70 тис. гривень, а закупівлю провели у жовтні. Її переможцем стала підприємиця Олена Литвин з пропозицією 69,9 тис. гривень, договір уклали на початку листопада.

Як пояснив у коментарі «Вікнам» заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тарас Фіцак, у зв’язку з тим, що «Дім Сірка» надалі не може утримувати притулок (лише на електроенергію потрібно 10 тис. гривень на місяць), половину витрат бере на себе міський бюджет — 200 собак із приблизно 450, які зараз тут перебувають.

Крім того, 15 лютого УЖКГ оголосило тендер на оплату послуг з ветеринарно-санітарного обслуговування тварин — на 350 тис. гривень.  Аукціон очікується з 4 березня.  За тендерною документацією, впродовж року має бути стерилізовано 457 собак без відлову, відловлено і перевезено 20 собак і стерилізовано 40 котів. Переможець торгів, який повинен мати ліцензію на ветеринарну практику, повинен проводити відлов собак на території Калуської громади, підготовку, стерилізацію, чіпування, вакцинацію від сказу, післяопераційне утримання, повернення тварин у місця звичайного існування або місця відлову.

Минулого року проводили дві закупівлі з оплати послуг ветеринарно-санітарного обслуговування тварин: у лютому — на 195 тис. гривень і у липні — на 155 тис. гривень (теж загалом на 350 тис. гривень). Переможцем в обох закупівлях був підприємець Михайло Овчар.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.