15 цікавих фактів про День святого Валентина, яких ви не знали

Новини, Суспільство, Туризм

День святого Валентина вважається найромантичнішим днем ​​в році. Його святкують мільйони людей у ​​всьому світі, даруючи один одному квіти, цукерки, і просто радісні емоції.

Для багатьох 14 лютого – це дійсно важлива дата, коли можна освідчитися в коханні і зробити пропозицію руки і серця, навіть якщо ви все ніяк не наважувалися на це раніше.

Редакція щоденної онлайн-газети Голос ІФ зібрала для вас колекцію цікавих фактів про День святого Валентина, його історію та традиції святкування в різних країнах світу, які ви навряд чи знали.

****

1. У 496 році н. е. Папа римський Геласій I, вперше проголошує 14 лютого Днем святого Валентина.

2. Ніхто не знає, ким насправді був святий Валентин, навіть сама церква. Але найбільш поширена легенда говорить нам, що Валентин був священиком, який жив за часів Римської Імперії, в 3 столітті н. е.

Коли імператор Клавдій II видав указ, яким забороняв солдатам одружуватися під час війни, Валентин не підкорився цьому, і продовжував таємно проводити церемонії одруження. За це, за наказом імператора, його і стратили – 14 лютого.

3. За статистикою компанії Durex, продажі презервативів в День святого Валентина, збільшуються на 20-30%.

4. В Японії, традиційно жінки дарують чоловікам подарунки, в знак вдячності і любові.

5. Острів Галешняк – у хорватського узбережжя Адріатичного моря, має форму у вигляді серця. У 2009 році він потрапив на Google Maps, і з тих пір в день всіх закоханих, тисячі пар відвідують його, щоб провести тут час удвох.

Острів Галешняк у Адріатичному морі

6. Близько 16% одиноких жінок, в цей день самі для себе замовляють квіти в подарунок.

7. Матір’ю Ероса (Купідона) є богиня Афродіта (Венера). Її улюбленими квітами були червоні троянди, які стали одним із символів цього свята, ще з часів Стародавнього Риму.

8. У середньому, чоловіки витрачають вдвічі більше грошей на подарунки до цього свята, ніж жінки.

9. Кожен третій власник домашньої тварини, купує подарунок своєму улюбленцю в День святого Валентина.

10. День святого Валентина посідає друге місце після Різдва, за статистикою відправлених поштою листівок. Щороку їх кількість у світі сягає 1 мільярда.

11. У Британській бібліотеці в Лондоні зберігається найстаріша з відомих збережених валентинок. Це вірш французькою мовою, написаний герцогом Орлеанським для його дружини в 1415 році, коли він перебував в ув’язненні в Лондонському Тауері.

12. Приблизно 85% всіх валентинок купують жінки.

13. Японці вперше почали відзначати День святого Валентина тільки в 1936 році.

14. «Ромео і Джульєтта» – найвідоміший твір Вільяма Шекспіра про любов, і через століття захоплює серця людей настільки, що кожен рік італійське місто Верона отримує тисячі листів на ім’я Джульєтти.

15. Серце є найбільш впізнаваним символом Дня святого Валентина не просто так. У давні часи, люди вважали, що людська душа живе в його серці. Також, вважається що воно є джерелом усіх наших емоцій.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.