На Прикарпатті сімейні лікарі працюють щонайменше з подвійним навантаженням

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Прикарпатті сімейні лікарі через велику кількість хворих на COVID-19 працюють щонайменше з подвійним навантаженням. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

Головний спеціаліст з організації первинної медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Юлія Монюк розповіла, що кожного дня їм доводиться приймати 40-80 пацієнтів.

«Тепер сімейні лікарі працюють з подвійним і навіть потрійним навантаженням. Вони приймають від 40 до 80 пацієнтів на день, тоді як раніше приймали 15-25 хворих. Сьогодні приходить велика кількість позитивних ПЛР-тестів», – зазначила Монюк.

За її словами, останні два дні в області навантаження у лікарів трохи зменшилось, але не суттєво. Окрім прийому хворих, сімейним лікарям доводиться відповідати на телефонні дзвінки пацієнтів, оформляти медичні листки непрацездатності в електронній системі, а вона часто висне, що змушує лікарів працювати навіть уночі.

«Швидкими тестами для визначення коронавірусної інфекції наші поліклініки забезпечені, але їх дуже швидко використовують. Тепер є дуже великий їх розхід, а тому є і потреба», – додала Монюк.

В Івано-Франківській області працюють близько 60 закладів, де надають первинну меддопомогу. Хворих приймають майже тисяча сімейних лікарів.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.