НАТО створило “повітряний міст”, щоб постачати зброю в Україну – WSJ

Новини, Політика

Країни НАТО встановили “повітряний міст” для передачі озброєння та боєприпасів в Україну, щоб у такий спосіб стримати можливе вторгнення військ РФ.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі: Повідомляється, що США повідомила Конгрес про те, що планує передати Україні п’ять транспортних гелікоптерів Мі-17 російського виробництва, які використала афганська армія.

За словами офіційного представника США, Україні різко не вистачає боєприпасів. Декілька складів боєприпасів в Україні знищено внаслідок інцидентів (йдеться про вибухи на складах боєприпасів – ред., до яких може бути причетна Росія.

Єдиний в Україні завод з виробництва боєприпасів був у Луганську, який контролюють російські бойовики збройного угруповання “ЛНР.”

У статті наголошується, що до створення повітряного коридору зброю Україні постачали з країн НАТО лише США та Туреччина, які “готові були ризикувати гнівом Москви”.

За даними WSJ, разом зі США Києву допомагають Британія та країни Балтії. Польща та Чехія планують розпочати їх найближчим часом.

При цьому українських військових уже навчають інструктори із США, Великої Британії, Канади, Польщі.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.