В Україну доставили першу партію ліків проти COVID-19

Економіка, Здоров'я, Новини, Суспільство
В Україну 6 лютого прибули перших 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Він розповів, що роботу над контрактуванням цих ліків Україна почала ще у листопаді 2021 року — під час підготовки до чергової хвилі COVID-19. Ляшко зазначив, що до квітня в Україну надійдуть ще 240 тисяч курсів «Молнупіравіру».

26 січня Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало препарат для лікування COVID-19 «Молнупіравір» для екстреного застосування.

«Молнупіравір» — це препарат, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Американська фармкомпанія Merck представила його у формі таблеток. Їх можна буде вживати вдома, щоб на ранніх етапах запобігти тяжкому перебігу хвороби.

Клінічні дослідження показали, що препарат є найбільш ефективним на ранніх стадіях захворювання, тому його рекомендують застосовувати якомога швидше після підтвердження COVID-19 і протягом п’яти днів після появи симптомів.

Першою у світі ці таблетки дозволила використовувати для лікування хворих Велика Британія. «Молнупіравір» рекомендують застосовувати людям, які мають легку та помірну форму COVID-19 і принаймні один фактор ризику розвитку тяжкого захворювання (ожиріння, старший вік, цукровий діабет або захворювання серця).

Згодом ліки схвалив і регулятор Європейського Союзу. Показники ефективності цих таблеток проти госпіталізації та смерті під час інших випробувань становили 50%.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.