Не віддамо свою землю: франківці вчилися стріляти та надавати медичну допомогу в умовах війни (відео+фото)

Новини, Суспільство

П’ятого лютого з ініціативи Штабу оборони Прикарпаття та підтримки Haцioнaльнoгo Kopпycy у Підлужжі пройшов відкритий вишкіл для цивільного населення.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку”.

На захід прибули понад 50 франківців, серед них – актори і керівництво драмтеатру – Ростислав Держипільський, Ольга Комановська, Іван Бліндар, Надія Левченко та інші.

“Зараз Україна перебуває у стані загрози нового повномасштабного російського наступу. РФ продовжує нарощувати війська на кордонах з Україною. У той час, наша влада не здійснює жодних адекватних кроків для підготовки країни й населення до захисту від окупації. У цих умовах українці мають розраховувати на власні сили та бути готовими до можливої оборони рідних міст”, – зазначають організатори заходу.

На вишколі навчали основ першої медичної допомоги у військових умовах, саперської справи та поводження з вибухонебезпечними предметами, стрільби з вогнепальної зброї.

Організатор Сергій Сивачук зазначив, що незважаючи на роздуми, нападе Путін, чи не нападе найближчим часом, варто просто бути готовими до війни та знати, як діяти у екстремальних ситуаціях.

З наступного тижня стартує навчання цивільних у Франківську – медичної допомоги, специфіки бойових дій у місті, картознавства тощо.

Директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський каже, що вважає митців, і акторів зокрема, елітою нації. І вони не повинні стояти осторонь тих процесів, які відбуваються у суспільстві:

“Навпаки ми повинні бути в авангарді. Ті події, які вже кілька років відбуваються у нас у державі – Російсько-Українська війна – нам не потрібно їх боятися. Ми маємо усвідомлювати, що ворог є на нашій території, і в будь-який момент може посилити наступи. Треба не панікувати, а бути готовими. Треба, щоб країна-агресор знала, що ми тут є, і готові боронити, захищати себе. Тому ми з акторами сьогодні тут”.

Ростислав Держипільський додає – щасливий, що сьогодні вдалося з 10 пострілів влучити 10 разів:

“Дуже приємно, що і хлопці, і дівчата теж є влучними. Є різні думки, але я вважаю, що коли ти сильний, міцний, готовий до будь-чого, то це має забрати будь-які панічні настрої. Бо невідомість завжди лякає найбільше. Я нікого не змушував приходити, це особиста ініціатива кожного. Але ті з колективу, хто тут, не мають якогось страху, і це “тверезе” навчання, аби кожної секунди стати на захист України”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.