Кашель, біль у горлі та температура: чи потрібно при таких симптомах робити тестування на COVID-19

Здоров'я, Новини

При будь-яких симптомах вірусного захворювання варто зробити ПЛР-тест.

Про це під час брифінгу розповів Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Фіртку.

Серед головних симптомів кашель, нежить, біль у горлі та температура.

«Це вже підстава для того, щоб зробити тест на коронавірус. Направлення на безоплатне тестування можна отримати у вашого сімейного лікаря», – каже Кузін.

Також, за його словами, підтверджувати ПЛР-методом позитивний результат експрес-тесту на COVID-19 не потрібно.

«Разом з тим, якщо у людини є симптоми вірусного захворювання, а результат експрес-тесту на антиген виявився негативним, то такий пацієнт може бути додатково протестований методом ПЛР», – додав лікар.

Самоізоляцію можна завершувати через 10 днів після появи симптомів за умови їхньої відсутності. Втім, якщо людина вирішить зробити ПЛР-тест швидше і він виявиться негативним – тоді це також підстава для припинення самоізоляції.

Нагадаємо, що в середньому за нетерміновий аналіз у медичних лабораторіях потрібно заплатити від 580 до майже 900 гривень.

Зокрема, розцінки наступні:

— у лабораторії «Сінево» ПЛР-тест з урахуванням знижки 10% за оплати на сайті складає 765 гривень;

— в «Ескулабі» за ПЛР-аналіз доведеться заплатити 599 гривень;

— у Медлюксі» вартість тестування — 850 гривень;

— у Медсервісі» — 600 гривень;

— у «Діамебі» — 640 гривень;

— у «Матриці» — 700 гривень;

— у «Медекс Плюсі» — 650 гривень;

— в обласній клінічній лікарні Івано-Франківська — 600 гривень.

Крім того, більшість досліджень в Івано-Франківській області проводить обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України. Сюди направляють біоматеріал з центрів первинної медико-санітарної допомоги, поліклінік та лікувальних закладів Івано-Франківська та області. Тут також можна зробити тест на платній основі — його ціна складає 580 гривень 27 копійок.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.