Чому комунальні автобуси не можуть пустити на маршрути, які хочуть франківці

Новини, Суспільство

Франіквці часто звертаються до КП «Електроавтотранс» з проханням зробити той чи інший маршрут комунальним.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Бліц-Інфо.

Втім, на підприємстві пояснюють, що вони є тільки перевізником і обслуговує маршрути на підставі конкурсу та рішень виконавчого комітету, а не визначають самі який маршрут буде комунальним.

“На жаль, часто КП «Електроавтотранс» за рішенням виконкому, змушене обслуговувати маршрути, від яких відмовились приватні перевізники. Так було з маршрутом №23 або №49 (раніше – №31). Саме через відмову приватних перевізників, ми у 2018 році почали обслуговувати маршрут №27, а у 2019 – маршрут № 41”,- пояснюють в КП “Електроавтотранс” ІФ.

В Електроавтотрансі кажуть, що для того, щоб збільшити кількість маршрутів є ряд умов. Головні з них:

– наявність достатньої кількості транспортних засобів;

– місце, де буде розташовуватись та обслуговуватись рухомий склад.

– залучити та підготувати необхідну кількість працівників.

“Сьогодні кількість автобусів, які щодня виїжджають на маршрути становить 65 одиниць з наявних 68. В депо на вулиці Тролейбусна, 40 обслуговується 130 одиниць рухомого складу, при тому що воно розраховане лише на 100 одиниць техніки. Але є й гарна новина: активно тривають пошуки можливого нового депо та працюємо над тим, щоб придбати нові одиниці рухомого складу”,- підсумовують на підприємстві.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.