На Косівщині продовжують будувати автомобільний міст через річку (фото)

Економіка, Новини, Суспільство, Туризм

Триває будівництво мосту через річку Рибниця в селі Рожнів Косівського району на км 28+750 автомобільної дороги загального користування Т-09-09 “Снятин-Косів – Старі Кути”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Цієї пори працівники підрядного підприємства влаштовують систему водовідведення, яка служитиме засобом для захисту елементів мосту від шкідливої дії зовнішнього середовища, насамперед атмосферної вологи.

“Організація відведення поверхневої води включає процес надавання дорожньому одягу поздовжніх та поперечних ухилів. Вода стікатиме з проїзної частини і тротуарів мосту в занижені місця (до бордюру) і далі трубами водовідведення скидатиметься у водоприймач-колектор”, – йдеться в повідомленні.

Згідно проєкту міст матиме довжину 108 м та ширину 8 м, два тротуари.

Вже:

  • змонтовані залізобетонні балки прогонової будови;
  • забетоновані прогони монолітною залізобетонною плитою;
  • нанесена гідроізоляція;
  • обабіч проїзної частини влаштовані закладні деталі під тротуари;
  • розпочато встановлення бар’єрного і перильного огородження;
  • за сприятливої погоди мостовий перехід буде заасфальтований та відкритий для проїзду автотранспорту.

Cтарий міст був зруйнований повінню 2008 року. Відтоді водії користуються тимчасовим залізобетонним мостом.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.