ДБР проводить обшук у ексглави “Нафтогазу”

Економіка, Новини, Суспільство

У вівторок силовики проводять обшук у колишнього керівника “Нафтогазу” Андрія Коболєва.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на співрозмовника УП в ДБР, пресцентр ДБР

За даними УП, Державне бюро розслідувань проводить обшук вдома у Коболєва.

Пізніше офіційно в Бюро повідомии, що проводять обшуки у колишнього керівництва НАК “Нафтогаз України”, в офісі АТ “Укртрансгаз” та у керівників приватних підприємств за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд гривень.

Вказується, що слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ “Укртрансгаз”, НАК “Нафтогаз України” за співучасті з іншими особами.

Слідством перевіряється інформація щодо правомірності повернення “Нафтогазом України” боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому.

Вказано, що керівництво НАК “Нафтогаз України” за зверненням АТ “Укртрансгаз” погодило документи щодо укладення мирової угоди з комерційними структурами без належних повноважень і підстав.

Керуючись рішенням керівництва державної компанії Господарський суд міста Києва затвердив мирову угоду, що дозволило наприкінці 2020 року вивести з власності держави 305 мільйонів куб. м природного газу.

За висновками експертів, сума підтверджених збитків становить 2 млрд 182 млн гривень.

У ДБР вказують, що Коболєв на посаді керівника “Нафтогазу України” підписав рішення акціонера АТ “Укртрансгаз” щодо мирових угод без погодження Наглядової ради НАК.

28 квітня 2021 року Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК “Нафтогаз України”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.