Повалені дерева та знеструмлені села — наслідки негоди на Івано-Франківщині

Новини, Суспільство

31 січня через негоду на Івано-Франківщині повністю без електропостачання залишилися три населені пункти, ще три — знеструмлені частково.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку АТ “Прикарпаттяобленерго” у Facebook.

Станом на 10:30 повністю без електропостачання залишаються три села, ще три населені пункти — село Джурів Снятинської територіальної громади, міста Калуш та Снятин — знеструмлені частково. Також енергетики фіксують вимкнення у мережах 0,4 кВ.

“Найпоширенішими причинами аварійних ситуацій є обриви через падіння гілок та дерев на проводи ліній електропередачі та обриви проводів через сильний вітер, який подекуди сягав 35 м/с”, — йдеться у дописі.

На місцях аварій працюють бригади енергетиків.

“Станом на 8:50 повністю без електропостачання залишилися села Мостище Калуської територіальної громади, Добровляни — Новицької та Колодіївка — Івано-Франківської громади. Частково знеструмлене місто Калуш”, — повідомила Суспільному прессекретарка відділу інформаційної політики “Прикарпаттяобленерго” Юліана Гойло.

Компанія закликає прикарпатців інформувати про обірвані електромережі та пошкоджені підстанції. Якщо телефонні лінії компанії перевантажені, можна писати на сторінку “Прикарпаттяобленерго” у Facebook.

Упродовж 30 січня прикарпатські надзвичайники щонайменше п’ять разів розрізали дерева, які через вітер падали на проїзні відтинки доріг, повідомляють Суспільному в управлінні з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Чотири рази рятувальники вирушали у Рогатинську територіальну громаду:

приблизно о 8:20 — у село Конюшки;

опівдні — у село Підгороддя;

о 13:25 та о 18:15 — у Рогатин.

Крім того, приблизно о 15:00 допомога рятувальників знадобилася в Івано-Франківську на вулиці Тролейбусній. Там дерево впало на дорогу і перегородило рух водіям автомобілей.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.