“Тільки не на гауптвахту”: Суд заарештував нацгвардійця, котрий застрелив п’ятьох людей

Кримінал, Новини, Суспільство

Суд арештував службовця Національної гвардії Артемія Рябчука, який убив з автомата п’ятьох людей і поранив ще п’ятьох на заводі “Південмаш” у Дніпрі 27 січня.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на BBC Україна.

Рябчуку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб.

Перед цим в залі суду Артемій Рябчук визнав свою провину та вибачився, повідомляє Громадське, яке вело трансляцію судового засідання.

“Ваша честь, мені щиро жаль тих людей, яким я завдав болю своїм вчинком. Я винний і цілком визнаю свою провину, – заявив він. – Ми після затримання з прокурором і слідчим провели допит, на якому я до пізньої ночі все розповів, після того, як я добровільно здався”.

“Моє єдине бажання: не відправляйте мене на гауптвахту, а до слідчого ізолятора”, – попросив Рябчук.

Адвокат обвинуваченого пояснив, що Рябчук “не хоче повертатися туди, де з нього знущалися”.

Обвинувачення вимагало тримання під вартою для чоловіка, при чому саме на гауптвахті за місцем несення військової служби.

В результаті після двох годин в нарадчій кімнаті суддя погодив двомісячний арешт для Рябчука, але постановив, що триматимуть його в Дніпровській установі виконання покарань №4.

“Тримання під вартою на гауптвахті за місцем несення служби Рябчука може заважати досудовому слідству та неупередженому з’ясуванню всіх обставин злочину”, – пояснив суддя.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.