У Держдепі США вважають, що Путін готовий напасти до середини лютого

Новини, Політика

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман допускає, що зимові Олімпійські ігри в Пекіні можуть вплинути на плани президента РФ Владіміра Путіна щодо можливого нападу на Україну.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Європейська правда“.

Венді Шерман повыдомила, про це під час дискусії, організованої YES та Фондом Пінчука.

“Ми чітко бачимо всі ознаки того, що він (президент Путін. – Ред.) збирається застосувати військову силу, можливо, зараз або в середині лютого. Ми всі знаємо, що Олімпійські ігри в Пекіні починаються 4 лютого – тоді буде церемонія відкриття, де очікується присутність Путіна.

Я не думаю, що президент Сі Цзіньпін буде в захваті, якщо президент Путін використає цей момент  для захоплення України. То ж це може вплинути на його таймінг і думки”, – заявила Шерман.

Вона додала, що Владімір Путін не хоче, аби Україна коли-небудь потрапила до НАТО, але самі його дії змушують людей в Україні більше турбуватися про те, що вони мають бути в НАТО.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що глава Китаю Сі Цзіньпін міг попросити Путіна не здійснювати масштабне вторгнення в Україну під час зимових Олімпійських ігор, які відбудуться в Китаї з  4 до 20 лютого.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.