Прикарпатка стала посмертним донором для чотирьох людей зі Львівщини, Прикарпаття й Хмельницького

Здоров'я, Новини, Суспільство

Вдруге за тиждень в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні провели операцію з вилучення донорських органів. Посмертним донором стала пацієнтка лікарні.

Про це Суспільному повідомив медичний директор медзакладу Андрій Яворський, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ. 

З його слів, до проведення операції долучилися 17 лікарів-трансплантологів зі Львівської лікарні швидкої допомоги. Вони приїхали увечері 25 січня. Протягом ночі франківські медики разом з колегами зі Львова проводили підготовку до оперативного втручання.

“О 7:00 розпочали забір органів для трансплантації. Серце та печінку отримали пацієнти лікарні швидкої допомоги Львова, які перебували в листку очікування. Нирка — жителю Хмельницького. Ще одну нирку сьогодні пересадили молодій жінці з Івано-Франківської області. Операція пройшла успішно”, — розповідає Андрій Яворський.

“Постало питання, як доставити серце у Львів, тому що життєдіяльність серцевого м’яза може тривати до трьох годин. Патрульні погодилися його завезти. Дякуємо їм, вони цілу ніч були з нами на зв’язку. Дякуємо й родичам померлої, що зважилися на такий крок. Четверо людей матимуть шанс на життя”, — розповідає медичний директор обласної лікарні.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.