Підйомні для захисників: іванофранківці, які підуть служити до батальйону територіальної оборони, отримають 20 тисяч гривень з міського бюджету

Новини, Суспільство

Свого роду підйомну допомогу у розмірі 20 тисяч гривень отримають з міського бюджету іванофранківці, які вступлять на військову службу за контрактом до Івано-Франківського окремого батальйону територіальної оборони.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням відеовключення у фейсбуці за підсумками тижня, що минає, розповів Івано-Франківський міського голови Руслана Марцінківа.

Очільник міста наголосив, що сьогодні на Прикарпатті активно формується організаційне ядро підрозділів територіальної оборони. Всього на території області формуються 7 батальйонів ТрО, в тому числі власний окремий батальйон матиме місто Івано-Франківськ.

Організаційне ядро такого батальйону становитиме 45 військовослужбовців: 23 офіцери та 22 солдати й сержанти.

«Зараз вже з 1 січня формується 45 осіб на постійній основі. Це вже військовослужбовці, які постійно будуть служити у територіальній обороні: 23 офіцера, 22 солдати. Тому, будь ласка, хто має можливість, вступайте. Ми, крім того, 20 тисяч гривень даємо людині, яка піде служити в територіальну оборону, – ну таких, як підйомних. Крім зарплати, крім того, що держава оплачує», – зазначив міський голова.

Крім того, у складі батальйону ТрО проходитимуть службу близько 600 резервістів. Йдеться про осіб, які підписали контракт на проходження служби у військовому резерві і яких призиватимуть на дійсну військову службу в разі виникнення кризової ситуації, оголошення воєнного стану.

Міський голова також зауважив, що відповідно до Закону України «Про національний спротив» на території міста Івано-Франківська за потреби може бути сформований також добровольчий батальйон міста Івано-Франківська.

«Ми теж це опрацьовуємо питання», – зазначив міський голова, проте зауважив, що головним завданням міста є сьогодні формування вказаного вище кістяка з 45 військовослужбовців, які в разі виникнення потреби зможуть сформувати повноцінний батальйон територіальної оборони.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.