Штати обговорили постачання газу в ЄС у разі вторгнення Росії в Україну – Reuters

Економіка, Новини, Політика

Представники Держдепартаменту Штатів звернулися до енергетичних компаній із запитом, чи зможуть вони забезпечити додаткові постачання газу в разі потреби.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з повідомланням на Reuters.

Як повідомляє видання, це питання виникло на тлі стурбованості США через те, що “Росія готується до можливого нового військового нападу” на Україну.

“Європейський Союз залежить від Росії приблизно на третину своїх поставок газу, і санкції США через будь-який конфлікт можуть порушити це постачання.

Будь-які перебої в постачанні російського газу до Європи посилили б енергетичну кризу, спричинену дефіцитом палива”, – ідеться в публікації.

Компанії повідомили урядовцям США, що “глобальні поставки газу обмежені, і що доступного газу мало, щоб замінити великі обсяги з Росії”, – зазначають джерела.

За інформацією Reuters, обговорення Держдепартаменту з енергетичними компаніями вів старший радник з енергетичної безпеки Амос Хохштейн.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.