У реанімаціях перебувають 90 прикарпатців, хворих на COVID-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

За добу 13 січня від COVID-19 померли сім прикарпатців.

Про це повідомили під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Івано-Франківській області.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртка.

Так, від початку пандемії в області померли 3 158 хворих на коронавірусну хворобу. Так, 229 — у грудні, 55 — за звітний період січня.

Водночас 90 хворих перебувають у відділеннях реанімації, 26 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Як зауважив заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак, за минулу добу госпіталізували 142 хворих на COVID-19. На противагу — виписали 65 прикарпатців.

Відтак, зайнятість ліжок пацієнтами, хворими на коронавірус, складає 46%.

«Фіксуємо ріст захворюваності на COVID-19. Мабуть, потрібно буде розгортати додаткові ліжка. Тішить, що ці ліжка за вихідні зроблять з централізовано підведеним киснем».

Також під час наради акцентували на необхідності дотримання протиепідемічних заходів та обов’язковій вакцинації задля зменшення ризиків захворювання та важкого перебігу хвороби.

«Соціальна дистанція, носіння масок, використання дезінфікуючих засобів та безкоштовна вакцинація – речі, які рятують життя.

Можемо стверджувати, що невакциновані переносять захворювання набагато важче та мають вищий ризик померти.

Наголошую, що профілактика – завжди краще, аніж ризикування своїм здоров’ям та життям», — сказав посадовець.

У цілому за тиждень кількість інфікованих на Прикарпатті збільшилася на 40%, а тенденція до росту захворюваності зберігається й надалі.

На Івано-Франківщині функціонують дев’ять центрів масової вакцинації населення, усі вакцини наявні. Перелік, контакти та графік роботи пунктів та центрів, а також іншу інформацію про вакцинацію проти COVID-19 можна отримати за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на vaccination.covid19.gov.ua.

Нагадаємо, що Івано-Франківщина перейшла із жовтого у помаранчевий рівень епіднебезпеки. Так, один із показників не відповідає жовтому рівню епіднебезпеки, зокрема, йдеться про коефіцієнт виявлення випадків інфікування, який становить 22,1%.

Також відомо, яка ситуація з захворюваністю на COVID-19 серед дітей на Івано-Франківщині.

Водночас на Прикарпатті у двох громадах можуть посилити карантин через стрімкий ріст захворюваності на COVID-19.

До слова, в Івано-Франківській області найбільше щеплень зробили препаратом компанії Pfizer-BioNTech.

Наразі єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація. Уряд не планує вводити повний локдаун. Навіть у «червоних» зонах бізнес і громадські заклади працюватимуть при повній вакцинації всіх працівників і відвідувачів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.