“Завислий” конкурс на главу САП: комісія киває на Офіс генпрокурора

Новини, Політика, Суспільство

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та його заступника з 23 грудня чекає на відповідь Офісу генпрокурора, яка дозволить оголосити переможців.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на коментар голови комісії Катерини Коваль Українській правді.

За її словами, комісія вже готова направити подання про призначення найкращих кандидатів, але для цього необхідно виконати “процедурну формальність”, прописану в законі про прокуратуру.

Коваль каже, що іще 23 грудня конкурсна комісія направила до Офісу генерального прокурора подання з проханням встановити відповідність переможців конкурсу вимогам законів “Про очищення влади”, “Про запобігання корупції”, а також щодо отримання допуску до державної таємниці. Наразі відповіді немає.

“Без отримання підтверджень, тобто не дотримуючись вимог Закону України “Про прокуратуру”, подання про призначення направлені не будуть. Комісія не порушуватиме закон!”

Коваль додала, що найкращі кандидати мають “відмінні знання законодавства, високий рівень загальних здібностей та навичок, відповідають критерію доброчесності, а також професійної компетентності”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.