В Івано-Франківську відкрили виставку творів абстрактного мистецтва

Новини, Суспільство

В Івано-Франківська у фортечній галереї “Бастіон” відкрили всеукраїнську виставку абстрактного мистецтва.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

До її експозиції увійшли роботи митців з Прикарпаття, Чернівців, Києва та Володимира-Волинського. Про це Суспільному повідомила організаторка Олена Бучик.

З її слів, загалом глядачам представили 36 робіт у жанрі абстрактного мистецтва. Серед їхніх авторів — не тільки досвідчені художники, але й ті, які тільки почали творити абстрактні композиції. Олена Бучик каже, деякі з представлених у галереї картин не часто можна побачити на виставках.

“Це — робота художника Дмитра Гордіца. Художник з Києва, досить відомий, але як митець сакрального живопису. А тут представлена його робота в жанрі абстракції. Досить мало де можна побачити його абстрактні роботи”, — розповідає Олена Бучик.

В Івано-Франківську відкрили виставку творів абстрактного мистецтваФото: Суспільне Карпати
До експозиції увійшли роботи митців з Прикарпаття, Чернівців, Києва та Володимира-Волинського

Серед авторів, картини яких увійшли в експозицію, — художник Олександр Пиндус-Пастух. Він презентує напівмагічний квадрат — композицію “Маршрут Яниша”. Митець розповідає, що робота особливо зацікавить гравців у шахи, адже в її основі – задача про хід коня.

В Івано-Франківську відкрили виставку творів абстрактного мистецтваФото: Суспільне Карпати
Олександр Пиндус-Пастух провадить глядачів маршрутом Яниша

“Фактично, це є модульна композиція, яка складається з чотирьох елементів, які об’єднані спільною ідеєю: тільки Яниш, гарний математик, може структурувати те, що люди бачать у снах. Якщо проходити весь маршрут від 1 до 64, то він займає рівно 2 хв 22 сек. Перевірено”, — каже Олександр Пиндус-Пастух.

В Івано-Франківську відкрили виставку творів абстрактного мистецтваФото: Суспільне Карпати
Загалом глядачам представили 36 робіт у жанрі абстрактного мистецтва

В абстрактних роботах кожен може знайти для себе щось особливе, каже відвідувачка Валентина Бліндар. Серед всіх картин, одна їй сподобалася найбільше. Жінка каже, що якби могла, то купила б її собі додому.

“Полотно “Шіді-Ріді” мені зразу “впало в око”. Воно мені навіює дитячі спогади. Колись була така дитяча іграшка – калейдоскоп. Ти собі крутиш скельце біля ока і щось бачиш”, – говорить Валентина Бліндар.

В Івано-Франківську відкрили виставку творів абстрактного мистецтваФото: Суспільне Карпати
Полотно “Шіді-Ріді” нагадує Валентині Бліндар іграшку калейдоскоп

Виставку абстрактного мистецтва у фортечній галереї “Бастіон” експонуватимуть до 31 січня.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.