В уряді пояснили умови отримання кредитів під 0% для безробітних

Економіка, Новини, Суспільство

Міністерство соціальної політики пояснило умови надання допомоги малозабезпеченим сім’ям для організації підприємницької діяльності і здобуття економічної самостійності.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу міністерства.

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені можуть отримувати фінансову допомогу від держави для старту власного бізнесу в рамках нової бюджетної програми, на реалізацію якої у держбюджеті на 2022 рік передбачено близько 100 млн грн.

Така безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн) зможе використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання обладнання і матеріалів, необхідних для заснування власної справи.

“Сума, яка повертається державі, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, яко такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно”, – зазначається у повідомленні.

 

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.