У Карпатах рятувальники встановили знаки, що попереджають про сніголавинну небезпеку (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Працівники Явірницького пошуково-рятувального поста перевірили ступінь лавинної небезпеки на північному схилі гори Смотрич у Карпатах.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста.

Крім того, рятувальники встановили попереджувальні знаки про лавинну небезпеку на деяких ділянках біля гори Бальцатул.

“Гірські рятувальники прозондували сніговий профіль та перевірили ступінь лавинної небезпеки на північному схилі гори Смотрич, крутизною 30° та висотою 1 890 м. За результатами тесту на горі — другий рівень лавинної небезпеки, помірний”, — йдеться у дописі.

У Карпатах рятувальники встановили знаки, що попереджають про сніголавинну небезпекуФото: Facebook/Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

Рятувальники прозондували сніговий профіль

Також працівники поста поблизу гори Бальцатул встановили знаки, що попереджають про лавинонебезпечну ділянку.

У Карпатах рятувальники встановили знаки, що попереджають про сніголавинну небезпекуФото: Facebook/Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

8 січня у горах Івано-Франківської та Закарпатської областей синоптики прогнозують помірну сніголавинну небезпеку (другий рівень). 9 січня у горах Івано-Франківської області, 9-10 січня у високогір’ї Закарпатської області — значна сніголавинна небезпека (третій рівень) через снігопади та хуртовини.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.