Рогатин увійшов в екскурсійний тур місцями єврейської спадщини Галичини

Новини, Суспільство, Туризм

Прикарпатське місто Рогатин увійшло у перелік населених пунктів єврейської спадщини, якими проведуть екскурсію в межах проєкту Єврейського музею Галичини міста Краків (Польща). Про це повідомила очільниця організації “Єврейська спадщина Рогатина” Марла Раучер Осборн на своїй сторінці у Facebook.

20-25 червня вчений і фотограф зі Сполучених Штатів Америки Джейсон Франсіско проведе екскурсію об’єктами єврейської спадщини Східної Галичини “Незакінчена пам’ять – подорож єврейською Україною”.

У третій день мандрівки єврейським минулим Галичини гості відвідають Рогатин та познайомляться з волонтерами, які відновлюють пам’ять про місцеву єврейську громаду.

“Група приєднається до нас у Рогатині, де вже більш як десять років учасники організації “Єврейська спадщина Рогатина” працюють над відновленням єврейських надгробків, зруйнованих під час війни. Це буде унікальна можливість для учасників на власні очі побачити, з якими труднощами стикаються активісти, щоб уповільнити чи не допустити зникнення всіх фізичних слідів довоєнного єврейського життя, а також дізнатися про стару і багато розвинену довоєнну єврейську громаду Рогатина”, — йдеться у дописі Марли Раучер Осборн.

Під час екскурсії туристи з-за кордону також відвідають міста Львів Бібрка, Жовква, Белз, селище Нові Стрілища Львівської області.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.