Україна закрила доступ до своїх внутрішніх вод для російських кораблів

Новини, Політика

У суботу, 1 січня, набув чинності закон “Про внутрішній водний транспорт”, відтепер кораблям під російськими прапорами або з російськими власниками забороняється переміщуватися у внутрішніх водах України.

Про це повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на документ 1054-IX, опублікований на сайті Верховної Ради.

“Забороняється захід на внутрішні водні шляхи України: суднам, що плавають під прапором держави-агресора; суднам, що належать громадянам держави-агресора або суб’єктам господарювання, які зареєстровані на території держави-агресора, або фізичним та юридичним особам, стосовно яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України “Про санкції”.

Таким кораблям заборонено перевозити пасажирів і вантажі.

Серед іншого, заборонено і реєстрацію російських плавальних засобів у Державному судновому реєстрі України.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.