Через трагедію у Косівській лікарні МОЗ ініціює навчання з правил поводження з киснем у медзакладах (фото)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Суспільство

Міністерство охорони здоров’я спільно з колегами з Державної служби надзвичайних ситуацій ініціюють навчання та консультаційну підтримку закладам охорони здоров’я щодо роботи з киснем.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Перший засупник Міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час поїздки до Центральної районної лікарні міста Косів на Івано-Франківщині, де нещодавно сталася пожежа у палаті з хворими на COVID-19, сказав:

“Трагедія на Івано-Франківщині стала для всіх дуже дорогим уроком. Тепер ми мусимо бути впевнені, що такого не повториться, тому закликаю усіх медичних працівників долучатися до заходів, які буде проводити МОЗ та ДСНС, і постійно пам’ятати про правила протипожежної безпеки. Ми не можемо наражати на небезпеку людей, які приходять до нас за допомогою та лікуванням”, – наголосив Олександр Комаріда.

Нині лікарня м. Косів працює у звичному режимі, окрім реанімаційного відділення, що постраждало внаслідок пожежі. Та важливо, що усіх, хто потребує медичної допомоги у Косові, також приймають медзаклади Коломиї та Верховини.

також читати: Люди, як “палаючі свічки” вибігали з реанімації Косівської ЦРЛ (відео 18+)

Також Олександр Комаріда зустрівся із сім’ями загиблих під час пожежі. За словами заступника Міністра, Уряд готовий допомогти подолати наслідки надзвичайної ситуації:

“Від імені Уряду приношу співчуття близьким людям загиблих та запевняю у готовності допомогти фінансово і надати психологічну підтримку”.

Нагадаємо, 28 грудня у Косівській центральній районній лікарні трапилася пожежа.

Вогонь забрав життя троэ пацієнтів. Згодом у реанімації померла медсестра. Також значні тарвми отримали ще двоє медпрацівників.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.