На відновлення Косівської лікарні на Франківщині потрібно приблизно 7,5 млн грн

Кримінал, Новини, Суспільство

На відновлення Косівської лікарні потрібно приблизно 7,5 млн грн — 5 млн грн — на обладнання та 2,5 млн грн — на ремонт приміщення.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на директора Косівської центральної районної лікарні Дмитра Микитюка.

“Ми склали акти обстеження. Згоріло обладнання на суму 2 млн 300 тис. грн, але це — за тими цінами, за якими ми закуповували устаткування у попередні роки. Тут не врахована інфляція. Ми склали список необхідного обладнання. Це — десь 5 млн грн. Кошторис на відновлення робіт орієнтовно складатиме 2,5 млн”, — розповів Дмитро Микитюк.

На відновлення Косівської лікарні на Франківщині потрібно приблизно 7,5 млн грнФото: Суспільне Карпати

Директор Косівської центральної районної лікарні Дмитро Микитюк

За словами директора Косівської центральної районної лікарні, приміщення медзакладу планують відремонтувати впродовж січня 2022 року. Також він додав, що у лікарні стояли вогнегасники, проте не було системи пожежної сигналізації.

“Ми зверталися до органів влади, районної ради. Там казали, що не мають грошей на облаштування системи пожежної сигналізації. Це — “шалені” гроші. Можливо, справді треба на обласному рівні ці питання вирішити — розробити програму”, — запропонував Дмитро Микитюк.

Під час огляду реанімаційного відділення лікарні, де сталася пожежа, Світлана Онищук сказала, що наразі з керівниками медзакладу узгоджують усі питання, аби якнайшвидше відремонтувати реанімацію.

також читати: «Заупокійна свічка в перенасиченій киснем палаті». Рятувальники назвали причину пожежі в лікарні Івано-Франківської області

З її слів, жителів Косівської громади, які потребуватимуть стаціонарної медичної допомоги, госпіталізовуватимуть у лікарні Верховини та Коломиї.

30 грудня у Косові голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук, перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда, т.в.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, керівники медзакладів, профільних департаментів, рятувальники обговорили наслідки пожежі у медзакладі й надання допомоги сім’ям загиблих.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.