На Франківщині перевіряють законність торгівлі алкоголем (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Поліцейські Івано-Франківщини провели перевірки щодо порушень порядку провадження господарської діяльності та правил торгівлі алкогольними і тютюновими виробами. На порушників складено адміністративні протоколи, а нелегальний товар вилучено.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на обласну поліцію.

Від початку відпрацювання перевірено близько 14 тисяч об’єктів роздрібної торгівлі: ринки, магазини, кіоски і місця стихійної торгівлі.
За результатами перевірок задокументовано 186 фактів незаконного зберігання та збуту підакцизної продукції, з яких 115 фактів стосується алкогольної продукції, а 71 – тютюнової. На правопорушників нелегального товару складено адміністративні протоколи.
Крім того, правоохоронцями задокументовано 14 кримінальних правопорушень на території Івано-Франківської області, а саме: 9 – за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та 5 – за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.
В ході відпрацювань складено 172 адмінматеріали, а саме: 102 факти за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) КУпАП та 70 – за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.
Загальна сума вилученої продукції становить близько півтора мільйона гривень.

Профілактичні відпрацювання з протидії правопорушенням у сфері обігу підакцизних товарів та стихійній торгівлі тривають.


Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.