Впродовж вихідних на Прикарпатті у 43 ДТП травмувалися четверо людей, ще один пішохід загинув

Новини, Суспільство

У вихідні 25-26 грудня на дорогах Івано-Франківщини сталися 43 дорожньо-транспортні пригоди, у п’яти з них травмувалися люди.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінці Нацполіції в Івано-Франківській області.

Серед госпіталізованих внаслідок ДТП — чотири пішоходи, ще один чоловік від отриманих травм помер на місці події. Смертельна аварія сталася у селі Стецева Коломийського району. 27-річний водій Skoda Superb наїхав на 48-річного пішохода, який йшов серединою проїжджої частини шляху. У водія поліцейські не виявили алкоголю в крові.

Один пішохід — 19-річний хлопець — травмувався у селі Добротів, що на Надвірнянщині. 26 грудня о 3:30 він йшов проїзною частиною дороги, де на нього наїхав Renault Trafic. Хлопця госпіталізували у медзаклад.

Інша аварія сталася 26 грудня в Івано-Франківську о 8:45. 42-річна водійка Ауді Q3 наїхала на 66-річну жінку, яка перетинала проїзну ділянку дороги у межах нерегульованого пішохідного переходу. Травмовану госпіталізували.

Цього ж дня о 21:55 поза межами регульованого пішохідного переходу перетинав вулицю у Чернієві 38-річний пішохід. На нього автомобілем Volkswagen Tiguan наїхав 61-річний водій. Пішохода ушпиталили в лікарню.

26 грудня у ДТП травмувався також один водій. О 7:30 у Заболотові, що на Коломийщині, на дорозі державного значення Н-10 сполученням Стрий — Чернівці — Мамалига зіткнулися автомобілі BMW X6 та ВАЗ-2107. Водій ВАЗ-2107 виїхав на головну дорогу з другорядної та не надав переваги в русі BMW Х6. 36-річного водія ВАЗу доставили у лікарню, пишуть у пресслужбі поліції.

За фактами аварій поліцейські Івано-Франківщини розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 та за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Загалом за 25-26 грудня патрульні поліцейські Прикарпаття задокументували 16 фактів керування автомобілями у стані сп’яніння.

Щодо правопорушників правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння КУпАП).

Також увечері 25 грудня у селі Яблуниця утворився затор з автомобілів через ожеледь і засніженість. Прикарпатські рятувальники витягли 58 автівок зі снігових заметів поблизу Яблуницького перевалу. Підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій в області чотири рази виїжджали для допомоги водіям через ускладнення погодних умов.

За інформацією поліцейських, на цій ділянці дороги аварії сталися через недотримання дистанції за складних погодних умов.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.