Проти школярки, що знущалася з кота, відкрили кримінальну справу

Новини, Суспільство

Слідчі Харківщини розпочали досудове розслідування жорстокого поводження з твариною, правопорушницею є 15-річна дівчина.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення Нацполіції.

До поліції із заявою звернулася харків’янка, вона вказала, що в мережі є відео, на якому дівчина б’є ногами кота.

Поліцейським вдалося з’ясувати особу правопорушниці, нею виявилася є 15-річна учениця 9-го класу однієї з шкіл Чугуївського району, що на Харківщині.

У листопаді під час прогулянки з 14-річною подругою дівчина помітила тварину та почала з неї знущатись, вдаривши ногою. Подруга знімала знущання на мобільний телефон.

“Свої дії підліток пояснити не змогла та зазначила, що шкодує про вчинене. Тварина жива, кіт втік від школярки. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею передбачене у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Слідчі дії тривають”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.