На Франківщині школярі з Калуша під час екоакції зібрали 123 кг склотари

Новини, Суспільство

З 20 до 24 грудня у Калуському ліцеї № 2, що на Прикарпатті, тривала екоакція зі збору склотари. Школярі зібрали 123,4 кг скляних пляшок. Змагання серед класів ініціювала мінілабораторія Sklyanka.lab у межах грантового проєкту.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на коментарі Суспільному Олега Кіндрацького.

З його слів, клас, який принесе найбільше склотари, отримає 1 тис. грн на власні потреби. Для участі пляшки потрібно було вимити, висушити та зняти етикетку.

“Хоч акція розпочалася у понеділок, учні активізувалися в середу та до кінця тижня жваво приносили склотару. Найбільше скла зібрали 11-Б та 5-Б. Наступного тижня будемо нагороджувати переможців”, — розповів Олег Кіндрацький.

Також п’ятірка перших у рейтингу отримає заохочувальні подарунки.

Після зимових канікул, каже Олег Кіндрацький, ще у п‘ятьох ліцеях Калуша планують провести такі ж екоакції. Охочі можуть звернутися в організацію та попросити, щоб змагання відбулися в їхньому закладі.

Склотара, яку вдалося зібрати під час екоакціїФото: Олег Кіндрацький

Склотара, яку вдалося зібрати під час екоакції

Такі екоакції проходитимуть у межах грантового проєкту “Sklyanka.lab — мінілабораторія очищення Землі” за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження” та Європейського Союзу.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.