Михайло Цимбалюк: Ситуація з опалювальним сезоном в Україні – це нефаховість влади, помножена на брехню

Економіка, Новини, Політика

Європейська та світова енергетична криза не зовсім стосується України. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ВО Батьківщина.

Наша держава має можливість добувати свій український газ на рівні 35-40 мільярдів кубів, а запаси є значно більшими зазначає нродний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

За словами політика, минулого року президент звітував, що було закачано рекордних 19 мільярдів кубів газу, а цьогоріч на 10 мільярдів менше.

«Питання до «Нафтогазу України»: чому закачали менше газу? Коли навесні на рахунках «Нафтогазу» було 2 мільярди доларів, уявіть, скільки можна було закупити газу за тодішньою ціною», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Нардеп також додав, що не дотримано гарантованих запасів вугілля.

«Три мільйони тонн вугілля завжди було на складах. Цього року немає. Якщо людям брешуть, кажучи, що закуплять необхідну кількість взимку, то такого не буде, бо його треба везти з-за кордону. Уже всі держави світу, які видобувають вугілля, продали все наперед. Якщо взимку привезти, технологічно не розвантажать при мінусовій температурі», – розповів Михайло Цимбалюк.

Він також наголосив на тому, що «Батьківщина» пропонувала план дій щодо «безболісного» проходження опалювального сезону.

«Ми не тільки критикуємо як опозиція, а запропонували конкретний план ще три місяці тому. Ми попереджали, що буде біда. Це нефаховість, яка помножена на шалену брехню. Зараз залишається два аспекти, на які сподівається уряд: перше – надія на Бога, що буде тепло, а ще – надія на Білорусь і Росію, які дадуть електроенергію», – підсував народний депутат.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.