У Франківську 370 боксерів змагалися за першість у міжнародному турнірі “Ivano-Frankivsk boxing cup” (фото)

Новини, Суспільство

З 16 до 19 грудня в Івано-Франківську тривав II міжнародний турнір “Ivano-Frankivsk boxing cup”, присвячений пам’яті Ігоря Гайдамаки.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

За першість в коледжі фізичного виховання змагалися 370 боксерів з дев’яти країн світу.

Про перебіг турніру розповідає кореспондентка Суспільного з місця події.

Змагання проходили у різних вікових та вагових категоріях: юнаки, юніори, молодь, дорослі дівчата і хлопці, розповідає співорганізатор змагань Віталій Мерінов.

“Спортсмени на цих змаганнях здобувають важливий досвід, боксують з представниками різних шкіл боксу, а тут є представники дев’яти країн. Тому для них – це основа майбутніх перемог на різних чемпіонатах у своїх країнах, Європи та світу”, — говорить Віталій Мерінов.

Всього змагалися 370 боксерів з дев'яти країн світуфото: Суспільне Карпати

Всього змагалися 370 боксерів з дев’яти країн світу

Боксер з Івано-Франківська Ярослав Михалушко змагався у четвертий день турніру та здобув перемогу. Спортсмен розповідає, що на рингу — 9 років.

“Тренувалися, набиралися досвіду і під кінець року вирішили виступити тут. Емоції позитивні, хороші емоції. Які ще можуть бути від перемоги? Мені сподобалося”, — каже Ярослав Михалушко.

Змагання проходили у різних вікових та вагових категоріяхфото: Суспільне Карпати

Змагання проходили у різних вікових та вагових категоріях

16-річна боксерка з Івано-Франківська Анастасія Ткаченко розповідає, що попри нічию, дуже задоволена результатом бою. У майбутньому мріє виступати на Олімпійських іграх.

“Я боєм задоволена і результатом, тому що моя суперниця старша за мене на чотири роки. Коли я виходила на ринг, плакала, було дуже страшно. Відчувала підтримку вболівальників. Я думала, що цей бій закінчиться моєю поразкою. Але вийшла нічия”, — каже Анастасія Ткаченко.

З України приїхали спортсмени з 15 областейфото: Суспільне Карпати

У ваговій категорії до 60 кг змагався одесит Дмитро Молодак. Спортсмен у поєдинку здобув бойову нічию. Він у боксі — 10 років. Дмитро каже, що перед змаганнями тренується щодня 2,5 год.

З України приїхали спортсмени з 15 областей

Зі слів Віталія Мерінова, цьогоріч на II міжнародному турнірі “Ivano-Frankivsk boxing cup” взяли участь боксери з 15 областей України.

Що відомо

Ігор Гайдамака був першим віцепрезидентом Федерації боксу України. Тренерську діяльність починав в Івано-Франківську.

З листопада 2006 року був членом Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA). Обіймав посади державного тренера штатних збірних команд України, також його обрали віцепрезидентом Європейської конфедерації боксу.

Помер 14 січня 2018 року.

Перший міжнародний турнір з боксу “Ivano-Frankivsk Boxing Cup”, присвячений пам`яті Ігоря Гайдамаки, відбувся у грудні 2018 року.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.