“Іде святий Миколай”. У Франківську показали театралізовану виставу для дітей пільгових категорій

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк до Дня святого Миколая показали театралізовану виставу для дітей пільгових категорій.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Для школярів святковий концерт підготували майже 300 вихованців та педагогів міського центру дитячої та юнацької творчості.

Актор Ігор Тихий розповів кореспондентці Суспільного, що впродовж багатьох років грає святого Миколая. Сьогодні, каже, хоче подарувати дітям не лише святковий настрій, а й спонукати їх до добрих вчинків.

“Для дітей, особливо молодшого шкільного віку, для них це — як казка. Вони вірять у святого Миколая. І їм здається, що це дійство — казка, а вони беруть участь в ній. Вони щось добре обов’язково винесуть з цього всього дійства”, — сказав Ігор Тихий.

Христина Колодницька грає роль Королеви-Зими, яка приносить довгоочікувані різдвяні свята. За словами дівчини, до своєї ролі вона старанно готувалася.

“Такі свята дуже важливо проводити. Я вважаю, що дітям буде цікаво. Вони не завжди мають можливість прийти на виставу. Їм це має бути приємно. Для мене — честь стояти на сцені перед цими дітками”, — каже Христина Колодницька.

Виставу “Іде святий Миколай” розпочали із хореографічно-вокального виступу. Учениця Угорницького ліцею Марта Хома розповідає, що концерт їй сподобався. Каже, що упродовж усього свята чекала на зустріч із Миколаєм, щоб передати лист зі своєю мрією.

“Я найбільше прошу в Миколая, щоб моя родина була здорова, тому що здоров’я — це найголовніше. Я хочу, щоб усі мої друзі, рідні були здорові та щасливі”, — сказала Марта Хома.

Святковий концерт для дітей пільгових категорій через пандемію COVID-19 не проводили два роки, розповідає директорка міського центру дитячої та юнацької творчості Ірина Волинська. Проте за час карантину оновили сценарій вистави. З її слів, незмінним залишили завдання заходу – навчити дітей робити добрі вчинки.

“У виставі є багато приємних хвилин. Ми хотіли, щоб було більше добра у цій постановці. Виступають дітки різного віку — від чотирьох років до 21”, — розповіла Ірина Волинська.

Усього на сьогоднішнє свято запросили 187 дітей пільгових категорій. Це — учні початкових класів з Івано-Франківської громади, каже заступниця директора з виховної роботи міського департаменту освіти та науки Інна Брюховецька.

“Це є вже така традиція, щоб підтримати та зробити свято саме для дітей пільгових категорій. Насправді таких дітей є більше. Це — сироти, напівсироти, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти учасників АТО/ООС”, — говорить Інна Брюховецька.

За її словами, усім учасникам дійства вручать солодкі подарунки від святого Миколая.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.