У Містечку милосердя Св. Миколая Франківської громади навчали діток виготовляти новорічні іграшки

Новини, Суспільство

Майстер-клас з виготовлення новорічних іграшок відбувся для діток, які проживають у Містечку милосердя Святого Миколая, що у Крихівцях Івано-Франківської громади. Виготовляти іграшки вчилися десять підопічних Містечка.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Допомагали дітям виготовляти новорічні прикраси працівники вищого художньо-професійного училища № 3 Івано-Франківська. Працівниця навчального закладу Марія Борович каже, що проводить майстер-клас у Містечку не вперше.

“Ми робимо прикраси з фетру, використовуємо декоративні стрічки, різні сніжинки. Діти завжди раді, вони тішаться, що до них приїжджаємо, що гарно з ними проводимо час: чи малюємо, чи виготовляємо декоративні прикраси”, — сказала Марія Борович.

Учасник майстер-класу, 8-річний Роман каже, що виготовляти вироби своїми руками дуже любить.

“Я зробив чобіток і рукавичку. На чобітку в мене є стрічка, бантик, бомбончики різні, а на рукавичці — бантик, стрічка, сніжинка і бомбончики. Я сам обирав такий дизайн”, — розповів Роман.

Загалом в Містечку милосердя Святого Миколая мешкає 21 дитина, каже настоятелька Містечка, сестра Марія Покров. За її словами, підопічні, як і інші діти, з нетерпінням чекають новорічних свят.

“Їм дуже важливо, щоб до них приходили і якусь увагу приділяли. Їм постійно потрібна увага, доброта й тепло”, — говорить настоятелька Містечка.

За словами представниці служби у справах дітей Івано-Франківської міської ради Галини Гривінської, такі заходи допомагають створити дітям новорічний настрій, якого багатьом із них не вистачає.

“Ми тут часто буваємо, не тільки до свят їх приїжджаємо відвідати. Ми робимо все для того, щоб ці дітки тут довго не перебували, бо вони повинні виховуватися в сім’ї. Але, на жаль, складаються такі обставини, що діти тимчасово перебувають тут. Вони є у безпеці, ми знаємо, що вони є під опікою дорослих людей“, — каже Галина Гривінська.

Після завершення майстер-класу діти разом з працівниками соціальних служб прикрасили створеними власноруч іграшками одне з дерев на подвір’ї Містечка.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.