Шахрай, який обіцяв фейкове працевлаштування у Чехії, відбувся умовним терміном

Кримінал, Новини, Суспільство

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Тлумача, який обіцяв прикарпатцям працевлаштування у Чехії.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Обвинувачений створив у Фейсбуці сторінку про офіційне працевлаштування за кордоном.

У вироку суду йдеться про двох потерпілих від шахрайських дій. Одна жінка заплатила за працевлаштування майже 8 тисяч гривень, інший чоловік – більше 5 тисяч гривень. Надавати послуги з оформлення робочої візи в Чехію обвинувачений не планував.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Після створення оголошення, отримав від потерпілої гроші. Вчинив так з корисливого мотиву, оскільки необхідні були гроші. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати та не позбавляти його волі.

Потерпілі у судове засідання не з`явилися. Заяв та клопотань про відкладення розгляду кримінального провадження від потерпілих до суду не надходило. З матеріалів провадження вбачається та підтверджено у судовому засіданні прокурором та обвинуваченим, що матеріальну шкоду потерпілим відшкодовано в повному обсязі, цивільні позови у даному кримінальному провадженні не заявлялися. За таких обставин суд вважає за можливе розглянути кримінальне провадження за відсутності потерпілих.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, та призначити йому покарання – позбавлення волі на строк три роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Вирок винесла суддя Іванна Ковалюк за участю прокурора Буджака І.Я.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.