На Скелях Довбуша тривають міжнародні навчання гірських рятувальників (фото)

Новини, Суспільство

Українські та польські рятувальники зібралися в урочищі Бубницькі скелі Калуського району на спільні навчання гірських рятувальників СПРЧ АРЗ СП ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області та GOPR Bieszczady.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу ДСНС в Івано-Франківській області.

В рамках навчань були відпрацьовані технічні прийоми при організації рятувальних робіт на скельних рельєфах: спуск постраждалого з супроводжуючим, спуск постраждалого з нарощуванням мотузки, а також підйом постраждалого на спеціальних ношах з супроводжуючим.

Впродовж чотирьох днів 10 українських та 8 польських гірських рятувальників відпрацюють технічні прийоми при роботі з мотузками на скельних рельєфах, зокрема: спуск по мотузці з самостраховкою,  підйом по мотузці з допомогою спеціального спорядження, зміна напрямку руху та перехід через проміжні точки закріплення мотузки та дії при аварійних ситуаціях, що можуть виникнути під час спуску або підйому по мотузці.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.