У Зеленського пояснили, чому тисячу за вакцинацію не видаватимуть “живими” грошима

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Тисяча за вакцинацію від Зеленського.

Українці не отримуватимуть виплату за вакцинацію “живими” грошима, оскільки влада вважає, що це може стати чинником зростання інфляції або виведення коштів із економіки.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“От опозиція каже – дайте живими грошима. Але живі гроші мають зворотний бік медалі. Якщо ти роздаватимеш живими грошима, то ти взагалі можеш стимулювати інфляцію. Крім того, живі гроші можуть піти з української економіки, наприклад, витратитися на імпорт”, – сказав Олег Устенко.

Радник президента пояснив, що програма “єПідтримка” визначає постраждалі від пандемії галузі, на які можна витратити кошти за вакцинацію від коронавірусу, натомість проконтролювати, як громадяни використають “живі” гроші, неможливо.

“Одна з цілей програми – підтримка тих, хто найбільше страждає. А найбільш серйозно завжди страждає сектор послуг. Ось деякі напрямки сектора послуг і отримають цю підтримку. Інші сектори економіки страждають теж, але страждають менше у порівнянні з цими. Тому було ухвалено ось таке рішення”, – сказав Устенко.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.