В Україні можуть офіційно встановити День борщу

Новини, Суспільство

Це за силою як подарунок на день народження і Новий рік. Але подарунок не для когось одного, а для всієї нації.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Євгена Клопотенка.

“Історія наступна. Я на початку листопада ділився своєю ідеєю про День борщу. Там у коментарях під дописом вийшла така дуже затишна атмосфера, бо більшість була дуже за. Просто уявіть, наскільки масштабною буде енергія, якщо всі українці одночасно варитимуть борщ”, — йдеться в повідомленні.

Це ж так прекрасно, коли нація святкує свою культурну спадщину, каже шеф-кухар. То як можливість розповісти світові про свою любов і показати, яку велику цінність вона має. І саме ці речі роблять нації сильнішими.

“Але місяць тому то все було на рівні моєї мрії, з якою я жив декілька років. Після того, як я поділився цією ідеєю з оточуючими, то вона стала мрією й інших українців. І от, коли я вчився в Аспені, то познайомився з Ярославом Юрчишиним. Ця чудова людина надихнулася концепцією Дня борщу і підтримала її в межах своєї зони діяльності. Разом з колегами з “Справедливості” — депутатського об’єднання, він створив постанову про встановлення Дня українського борщу”, — повідомив шеф-кухар.

Якщо Верховна Рада ухвалить проєкт постанови про День борщу, то українці матимуть свято, в яке зашито трохи більше, ніж просто страва. Там частина нашої національної ідентичності і можливість зберегти свої традиції на довгі сторіччя, переконаний Євген Клопотенко.

День українського борщу планують відзначати щорічно в другу суботу вересня.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.